Skip to main content

FAQ

Spel

"När ska vi vara där?"

Kom alltid minst 15 minuter innan spelet börjar. Om ni dyker upp sent kan vi behöva starta er speltid innan ni går in i rummet. Vi har ett tajt schema och det fungerar på samma sätt som biografer och teatrar. Innan spelet har vi en obligatorisk introduktion med regler som måste följas samt användbar information för att göra er upplevelse så bra som den kan vara. Om ni tror att du kommer att bli sen, vänligen meddela oss.

"Vilket rum ska jag välja?"

Det här är en mycket svår fråga att svara på, men vi föreslår att ni går med ett tema som ni känner att gruppen skulle uppskatta. Om ni aldrig har spelat förut är Pirates of Tortuga och The Madman’s Playroom bra rum att börja med. Om ni vill ha en riktig utmaning kan Jailbreak och Wizard Trials ge dig det äventyr ni letar efter. Letar ni efter en unik upplevelse? Lost in the Museum utspelar sig i totalt mörker och kräver att ert team löser pussel med era andra sinnen, inte smak kanske, men definitivt känsel och hörsel.

"Vilka språk kan rummen spelas på?"

Alla rum samt introduktionen kan vara på både svenska och engelska.
Om ni vill spela på engelska, vänligen meddela personalen när ni anländer.

"Hur många personer kan det vara i ett rum?"

Det maximala antalet spelare per rum varierar, men ni hittar det genom att läsa rumsbeskrivningen. Vår rekommendation är att vara mellan 3-6 spelare per rum om möjligt.

"Kan barn delta?"

Ja! Vår rekommenderade minimiålder är 10 och föräldrarnas godtycke rekommenderas, så välj ett rum som ni känner er bekväm med att ert barn spelar. Kontakta oss om ni har några frågor.
Barn under 15 år måste ha minst en förälder eller vårdnadshavare (över 18 år) närvarande för att kunna spela. Personen behöver inte delta men bör vara på plats under spelets gång.

"Vi har aldrig spelat förut och vi är super nervösa! Hjälp!"

Det första som kan vara bra att veta och det som vanligtvis gör folk mer bekväma är att du aldrig kommer att låsas in utan något tydligt sätt för hur du kan fly rummet ifall du skulle behöva det. Det finns inga andra personer i rummet förutom ditt team. Ni behöver inte ha någon kunskap om rummet eller temat för att lösa pusslen och fly ditt rum. När ni är på plats kommer ni att ha en introduktion med er spelmästare, och ni får all information ni behöver och efter introduktionen är ett perfekt tillfälle att ställa alla frågor du har och även informera din spelmästare om ni känner er nervösa eller orolig över något.

"Hur ska vi klä oss?"

Vi rekommenderar bekväma och avslappnade kläder för er escape room-upplevelse.
Att klä ut sig i lagfärger eller i kostymer för att passa temat för rummet uppmuntras också starkt.
Om möjligt, försök undvika lager eftersom det kan bli varmt när adrenalinet börjar pumpa.

"Vi är en annan mängd människor jämfört med när vi bokade."

Detta är inga problem, vanligtvis kan vi ordna detta när ni dyker upp på plats.
Om ni däremot blir för många, eller för få, för antalet rum ni har bokat,
så måste ni kontakta oss eftersom ni kan behöva ändra eran bokning.

"Vi hade så roligt att spela, kan vi spela igen?"

Så klart ni kan! Och om ni betalar för en ny bokning eller gör ett presentkorts köp direkt efter ert spel, ger vi er 10% rabatt!

Företag och stora bokningar

"Erbjuder ni några rabatter för stora bokningar?"

Vi erbjuder just nu rabatter för skolor och fritidsgårdar för spelare upp till 18 år. Skicka oss ett mail på "[email protected]" för mer information.

"Vilka språk kan rummen spelas på?"

Alla rum samt introduktionen kan vara på både svenska och engelska.
Om ni vill spela på engelska, vänligen meddela personalen när ni kommer.

"Vad är det maximala antalet spelare du kan ta in på en gång?"

Våra ordinarie rekommendationer är 6 spelare per rum för att upprätthålla den bästa upplevelsen för våra besökare, dock så kan vi dock utöka kapaciteten till totalt 50 spelare fördelade på våra 7 rum för större grupper.

"Går det att betala med faktura?"

Ja, för att göra en bokning och betala med faktura skickar ni en förfrågan till oss via epost till "[email protected]” med följande information:
Vilka rum ni önskar boka, datum och tid, företagsnamn, adress, organisationsnummer samt namn, mejl och telefonnummer till en kontaktperson.
Vi gör sedan bokningen åt er och skickar ut en bokningsbekräftelse till kontaktpersonens e-post. Fakturan skickas ut som PDF efter ert besök.

"Vi är en stor grupp, hur många rum behöver vi boka?"

Det maximala rekommenderade antalet per rum är 6 spelare, vissa rum tillåter fler personer, men det rekommenderas inte om det inte är nödvändigt. Sikta på att vara mellan 4-6 spelare per rum, om möjligt. Vi tar betalt per person och inte per rum, så att boka fler rum ändrar inte priset.

"Vi är en annan mängd människor jämfört med när vi bokade."

Detta är inga problem, vanligtvis kan vi ordna detta när ni dyker upp på plats.
Om ni däremot blir för många, eller för få, för antalet rum ni har bokat,
så måste ni kontakta oss eftersom ni kan behöva ändra eran bokning.

Regler och policyer

"Tänk om jag inte gillade min upplevelse?"

Om ni mot förmodan inte gillade upplevelsen, vänligen meddela personalen så snart som möjligt. Vänta inte till slutet av ert spel, utan informera oss direkt om det är något som gör att ni känner er obekväma eller missnöjda med er upplevelse. Vi kommer alltid att försöka tillgodose era behov.

"Mat, dryck och alkohol."

Vi tillhandahåller ingen mat eller dryck på vår plats. Vi tillåter inte heller människor att ta med mat till vår plats på grund av potentiell allergirisk. Konsumtion av alkohol på vår plats är strängt förbjudet, och om vi märker att någon av spelarna visar tecken på berusning har vi rätt att avsluta ert spel eller vägra er att spela.

"Kan barn delta?"

Ja! Vår rekommenderade minimiålder är 10 och föräldrarnas godtycke rekommenderas, så välj ett rum som ni känner er bekväm med att ert barn spelar. Kontakta oss om ni har några frågor.
Barn under 15 år måste ha minst en förälder eller vårdnadshavare (över 18 år) närvarande för att kunna spela. Personen behöver inte delta men bör vara på plats under spelets gång.

"Ombokningar, avbokningar eller utebliven ankomst."

Om ni behöver boka om eller avboka ert spel, vänligen kontakta oss i förväg beroende på antalet bokade rum.

- Bokningar av 1-2 rum kan ombokas eller avbokas upp till 24 timmar innan spelets start.
- Bokningar för 3 eller fler rum kan ombokas eller avbokas upp till 120 timmar (5 dagar) innan spelets start.

Svara på er bokningsbekräftelse via e-post innan deadline som anges ovan så hjälper vi till att boka om er bokning eller gör en återbetalning. Om ni bokat med faktura eller gjort en bokning utan deposition och inte informerat oss om att avboka er bokning eller ändra antalet rum som behövs, kommer vi att debitera dig 250 SEK per oanvänt rum.

Bokningsfrågor

"Vouchers och Happy-Day-vouchers."

Vouchers köpta från oss kan användas som betalning av ert spel. Efter att ha valt datum och rum, kryssa i voucher rutan och lägg till voucher koden i fältet under "BETALNING" och fortsätt sedan med betalningen. Om ni är fler spelare än vad kupongen är värd, kan ni betala för de resterande spelarna på plats. Om du är färre spelare än vad kupongerna är värda kommer vi att göra en ny kupong åt dig för det återstående antalet spelare.
För kuponger köpta från HAPPY DAY måste ni kontakta oss på “[email protected]” minst 24 timmar innan ni vill spela då vi behöver validera er voucher innan ni anländer. Vänligen skicka en bild/kopia av vouchern och berätta vilket rum, datum och tid samt antal deltagare som ni kommer bli. Bifoga namn och telefonnummer så gör vi bokningen åt er. Ta alltid med dig er voucher när du besöker oss.

"Är din plats rullstolsanpassad?"

Vår översta våning är rullstolsanpassad och vi har två rum som är fullt spelbara om ni sitter i rullstol, Sherlock och Jailbreak. När ni gör er bokning, skriv i kommentarsfältet om någon av deltagarna spelar i rullstol så att vi kan göra rummet ännu mer tillgängligt för alla deltagare.

"Födelsedagar, svensexa eller andra roliga evenemang."

Vi är mer än glada över att ni kommer och spelar våra rum som en del av eran fantastiska dag.
Kontakta oss gärna om ni har några specifika frågor.
Vi erbjuder för närvarande ingen mat eller dryck, vi rekommenderar också STARKT att ingen alkohol ska drickas vid eller före ert spel.

"Hur bokar jag?"

Bokningar görs online via vår hemsida, tryck på knappen "Boka nu" längst upp på skärmen. Om du är ett företag och vill boka mot faktura, vänligen kontakta oss via mail "[email protected]” med en bokningsförfrågan, så hjälper vi er. Efter bokningen kommer ni att få en bekräftelse via e-post, om ni inte har fått en efter bokningen, vänligen kontakta oss.

"Hur tar jag mig till er?"

Vår adress är Gästrikegatan 17, i Vasastan i centrala Stockholm.
Det enklaste sättet att ta er till oss är genom att ta den gröna tunnelbanelinjen och gå av vid Sankt Eriksplan, uppgång Torsgatan. Om du anländer med bil rekommenderar vi starkt att du använder parkeringshuset Torsgatan 31, det är en snabb 5 minuters promenad från vårt läge. Kom ihåg att du måste vara på plats hos oss minst 15 minuter innan ert spel startar.

"Sista minuten bokning."

Om du vill göra en sista minuten-bokning eller vill kontrollera vår tillgänglighet för ett drop-in-spel, ring oss på 0737324597. Vi kan inte garantera ett spel då vi kanske inte har tillräckligt med personal på plats.

"Hur kan jag betala?"

Vid bokning tar vi ut en förskottsbetalning på 250 kr per rum, resten betalas på plats när du dyker upp. Vi accepterar Mastercard, Visa och American Express. Vi tar inte emot kontant betalning på vår plats.
Om ni är ett företag erbjuder vi även faktura som alternativ, vänligen maila oss med en bokningsförfrågan till "[email protected]” så hjälper vi er. Självklart kan du även betala med företagskort på plats och vi kan ge dig ett kvitto på betalningen som kan användas i bokföringen.

"Vi är en stor grupp, hur många rum behöver vi boka?"

Det maximala rekommenderade antalet per rum är 6 spelare, vissa rum tillåter fler personer, men det rekommenderas inte om det inte är nödvändigt. Sikta på att vara mellan 4-6 spelare per rum, om möjligt. Vi tar betalt per person och inte per rum, så att boka fler rum ändrar inte priset.

"Vi är en annan mängd människor jämfört med när vi bokade."

Detta är inga problem, vanligtvis kan vi ordna detta när ni dyker upp på plats.
Om ni däremot blir för många, eller för få, för antalet rum ni har bokat,
så måste ni kontakta oss eftersom ni kan behöva ändra eran bokning.

"Jag fick aldrig mitt kvitto!"

Om ni behöver en kopia av kvittot från betalningen på plats eller om du inte har fått ditt kvitto på bokningen du gjort online, vänligen kontakta oss per post så skickar vi ut en kopia.
Ibland kan det fastna i skräppostmappen, så kolla där om du inte har fått något.

If you still need assistance, please contact us.