Skip to main content

Teambuilding: Varför är det viktigt?

Team building: Why is it important? - PanIQ Escape Room Stockholm

Teambuilding skapar ett band mellan kollegor. Det bygger tillit, respekt och man lär känna varandra på ett personligt plan. Teambuilding behöver inte alltid vara särskilt seriöst utan en rolig aktivitet menad för att få alla att samlas och göra något roligt för att bryta monotonin i arbetsmiljön och även lära känna varandra utanför jobbet.

Vad är teambuilding?

Teambuilding är processen att skapa ett team som samarbetar mot ett gemensamt mål. Vikten och huvudsyftet med teambuilding är att skapa ett starkt team genom att skapa band och relationer. Att skapa dessa band genom teambuilding är mycket fördelaktigt för företag och organisationer. Fördelarna med teambuilding inkluderar ökad kommunikationsförmåga, planeringsförmåga, medarbetares motivation och problemlösning för team medlemmarna. 

Varför är det viktigt?

För att öka medarbetarnas engagemang. 

Stärka och återuppbygga bandet mellan medarbetare och företaget. Att låta kollegor kommunicera och lösa problem tillsammans kommer att bygga ett band mellan dem. Att ha människor som är aktiva och sociala i sin arbetsmiljö. 

För att förbättra gruppens motivation.

Genom att röra om i den monotona arbetsdags rutinen och skapa en lekfull miljö för medarbetarna kan motivera dem att naturligt knyta an till kollegor som de inte brukar umgås med. Genom att spela spel och göra aktiviteter i team, så kan de bygga upp förtroende, problemlösning och kommunikationsförmåga med sina kamrater. 

För att visa uppskattning. 

Teambuildingaktiviteter är ett bra sätt att göra något roligt för att fira och visa uppskattning till de anställda. Vad är trevligare än att skratta tillsammans med dina kollegor?

Hur man bygger lagarbete.

Att ha en ledare som är säker på att visa vägen och engagerar sig i det arbete som deras anställda gör och att också göra dem också involverade i det arbete som ledaren gör. Erbjud medarbetarna stöd i varje skede av deras projekt och lär känna hur de arbetar.

Se till att alla har ett tydligt mål som de bör arbeta mot. Ledaren ska vilja uppmuntra sina medarbetare att samarbeta, sätta tydliga uppnåeliga mål som de kan sträva mot tillsammans. Kommunikation mellan ledaren och medarbetarna och kommunikationen mellan kollegor är mycket viktig. Att hjälpa varandra och uppmuntra teammedlemmar att säga ifrån när de behöver hjälp. Genom att skapa en kultur där kommunikation uppmuntras, kommer medarbetarna att vara mer villiga att hjälpa varandra.

Ett bra sätt att bygga lagarbete är att ha teambuildingaktiviteter.

Dessa aktiviteter behöver inte vara storskaliga. Du kan förvandla dina vardagliga möten till aktiviteter för att börja främja en samarbetskultur. Få ditt team att arbeta tillsammans för att lösa problem i mötena och erbjuda dem utmaningar som de måste övervinna kollektivt.

Att spela ett escape room är ett bra sätt att bygga upp ditt teams samarbetsförmåga samt kritiskt tänkande, kommunikationsförmåga och problemlösning. PanIQ Escape Room Stockholm har flera escape room- äventyr att välja på, det finns alltid något som passar din grupp, oavsett vad du arbetar med.

Hur kan man öka lagets prestation?

Människor som spelar tillsammans håller ihop. Medarbetare som har roliga upplevelser och minnen tillsammans kommer lättare att knyta an och göra sin arbetsmiljö till något de ser fram emot att vara i. Detta kommer också att öka arbetsflödet och motivationen att prestera bra, speciellt om möjligheterna att umgås med kollegor du inte brukar arbete med uppmuntras. Att lära sig andra människors vanor, sociala signaler, dela idéer, tankar och lära andra, kommer att skapa ett starkt band och en fantastisk vänskap. 

Kommunikationsövningar.

Att spela spel som Pictionary, Charades, Scavenger hunts och speciellt Escape Rooms är bra övningar som främjar kommunikationen. Att vara sammansatt i ett team med kollegor man vanligtvis inte arbetar med och sedan behöva lösa pussel, hitta koder, verktyg och nycklar kommer att dra nytta av lagarbete och kommunikationsförmåga. Att lära sig att lyssna på varandra och respektera varandras tankar och idéer kommer med största sannolikhet att vara nyckeln till seger när man spelar ett escape room tillsammans.


Teambuilding i PanIQ Escape Room Stockholm.

Som tidigare nämnt är ett escape room-äventyr ett utmärkt sätt att bygga upp ditt lagarbete.
PanIQ Escape Room Stockholm har vi 7 olika escape room att välja mellan, så vi är säkra på att du och ditt team kommer att hitta något som passar dig perfekt.

Om du vill sätta ditt lags logiska färdigheter på prov är Sherlock ett perfekt rum. Baserad på den berömda detektiven Sherlock Holmes av Sir Arthur Conan Doyle. Laget  måste lösa de pussel de hittar på 212B Baker Street i London för att hjälpa Sherlock som väntar på ett dödligt domstolsbeslut. Om de inte kan bevisa hans oskuld för mordet han anklagas för så kommer Sherlock att hängas.

Om kreativitet, list och samarbete är mer vad ni vill fokusera på, då Wizard Trials det rum som passar er bäst. Genom att ta rollen som trollkarlslärlingar så måste laget lösa mysterierna på huvud trollkarlen, Mäster Diaphugius kontor. Laget måste arbeta tillsammans, använda sina kreativa sinnen och sin list, för att lyckas i Trollkarls prövningarna, eller kommer de att sluta som drakföda?

Är verbal kommunikation och sättet att uttrycka dina tankar och idéer det du vill att ditt team ska arbeta med, då är Lost in the Museum rummet för er. Detta rum utspelar sig i totalt mörker och kräver att teamet navigerar sig runt i källaren på ett museum, utan deras syn. Rummet sätter kommunikation, tålamod och samarbete på prov. Kan ni lösa de pussel som ni hittar i rummet utan att använda er av synen? 

Det här är bara några av de många roliga escape room som vi erbjuder på PanIQ Escape Room Stockholm. Vi fokuserar på att ge deltagarna en rolig uppslukande upplevelse som sätter problemlösning och kommunikationsförmåga på prov. Det är alltid kul att vinna, men ni kommer undan med så mycket mer än bara en seger. Den samhörigheten med dina kollegor som ni skapar när ni spelar ett escape room tillsammans är svår att matcha någon annanstans. 

PanIQ Room Blog - Stockholm