Skip to main content

Spännande dejter i Escape Room världen

Det finns otroligt många valmöjligheter när det kommer till vart man ska gå eller vad man ska göra när man är på en dejt. Ska man välja en klassisk biodejt med middag, gå på en konsert tillsammans eller ett sportevent? Om du är ute efter en mer minnesvärd dejt i Stockholm skulle kanske ett Escape Room vara det bästa alternativet som isbrytaren och för att visa en mer lekfull sida av dig och din dejt.

Escape Rooms kan ge en mer hänförande aktivitet till de valen som finns att välja mellan då de tar er till en helt annan värld för en stund där ni behöver visa på god kommunikation och samarbetsförmåga samtidigt som ni får lära känna varandra i en lekfull miljö. Och ett av de namnen som står högst på listan över minnesfyllda upplevelser är PanIQ Escape Room Stockholm.

Varför är ett Escape Room den perfekta idéen för en dejt?

Låt oss kika på de olika faktorerna som gör att ett Escape Room är det perfekta valet när det kommer till en dejt:

  • Det utmanar och stärker relationen. Escape Rooms är kvalitetstid, då ni tillsammans ska ta er igenom olika typer av utmaningar, och därför förstärker känslan av gemenskap.
  • Förbättring av kommunikationen och samarbetsförmågan. Som ett par ska man kunna se sig själv som en del av ett team, och för att vara en del av ett team så är det viktigt att man kan kommunicera och samarbeta väl med varandra.
  • Ett Escape Room är en annorlunda aktivitet som går att göra med minst två deltagare, vilket många andra liknande uppgifter oftast är svåra att genomföra på endast två deltagare. 

De olika typerna av utmaningar som PanIQ Escape Room Stockholm erbjuder

Här följer några av de olika typer av utmaningar och scenarion som man kan utforska under en dejt och väljer att spela ett Escape Room:

Galningens Lekrum: I detta tema vaknar du och din dejt upp i ett rum kidnappade av en seriemördare. Ni har bara en timme på er att fly innan rummet fylls med giftig gas.

Sherlock: Hjälp Sherlock och Watson att hitta ett viktigt bevismaterial innan det är för sent.

På Flykt: Du och din “partner in crime” har bara en timme på er att fly innan ni skickas till den högst bevakade anstalten, kan ni lita på varandra och ta er ut tillsammans?

Trollkarls Prövningarna: Att hitta ett magiskt husdjur är tuffare än ni kanske tror, har ni tillräckligt med magiska förmågor att ta er igenom trollkarls tornets innersta rum och hitta familjären innan det är för sent?

Insane Asylum: Instängda, i väntan på nästa experiment hörs ett larm utlösas och ni lämnas obevakade på avdelningen… kanske finns det tillräckligt med tid att fly innan läkarna kommer tillbaka?

En natt i Tortuga: Inget rum för den som är rädd för att bli kölhalad, att segla de sju haven är inte för veklingar.

Dessa teman är de som vi främst rekommenderar som passar en romantisk och äventyrsfull dejt.

Hur förbereder man sig inför en Escape Room dejt?

Nedan följer lite tips för hur ni kan förbereda er inför en dejt:

  • Välj tema eller genre och för att göra det extra speciellt kan ni också klä ut er för att passa temat.
  • Ät middag innan så att ni inte blir distraherade av att ni är hungriga under spelet.
  • Gör lite research innan för att kolla att rummen och pusslen kommer passa dig och din dejt.
  • Kommunicera med din dejt om vilka strategier ni ska ha när det kommer till de svåraste delarna av spelet.

Planera din perfekta dejt hos oss på PanIQ Escape Room Stockholm

Varför inte göra er nästa dejt i Stockholm mer minnesvärd? Mitt i hjärtat av Vasastan ligger PanIQ Escape Room Stockholm med 7 olika scenarion att välja på när det kommer till er nästa gemensamma upplevelse.

Att spela ett spel hos PanIQ Escape Room Stockholm ger er en möjlighet att lösa pussel, knäcka koder, hitta ledtrådar och ta er igenom olika typer av svåra hinder som stärker relationen och det band du och din partner har. Fly från galningens lekrum, överlev natten i en kall mörk källare eller hjälp Sherlock med hans nästa mysterium. Detta och mycket mycket mer finns att hitta hos PanIQ Escape Room!

Vanliga frågor när det kommer till Escape Room dejter

Hur mycket kostar det att spela ett Escape Room?

Oftast är priset varierande beroende på storleken på gruppen. Men för 2 deltagare så ligger snittet på ungefär 400 sek per person.

Finns det en åldersgräns?

Vi rekommenderar att deltagarna skall ha fyllt minst 10 år, och är man under 18 så måste man ha en förälder med vid besöket.

Behöver man ha någon förkunskap?

Nej, inget Escape Room ska kräva någon speciell förkunskap.

Vad händer om vi inte flyr i tid?

Då är speltiden över. Hos oss på PanIQ Escape Room Stockholm försöker vi alltid ha lite eftersnack med laget för att se över vad som fanns kvar, därefter får deltagarna hämta sina saker ur skåpen och vi tackar för oss.

En dejt i Stockholm behöver inte vara tråkig, eller innehålla samma gamla vanliga klassiska aktiviteter. PanIQ Escape Room Stockholm erbjuder er en minnesvärd upplevelse utöver det vanliga som hjälper er att stärka banden och de i längden kan vara en värdefull egenskap i din och din partners relation långsiktigt.

PanIQ Room Blog - Stockholm