Skip to main content

Varför escape room bör vara en del av en romantisk dejt

Att genomföra en minnesfull kväll med personen som du tycker om är alltid en av de största prioriteringarna när man har en date night tillsammans. Det är det perfekta sättet att stärka banden man har tillsammans samtidigt som man jobbar på sin kommunikation och man delar sin glädje i varje steg och i varje kreativ lösning man hittar i ett Escape Room.

Fördelarna med att spela ett escape room på en dejt

Att spela ett Escape Room är mer än att bara spela ett spel. Det är en möjlighet att bygga tillit och stärka bandet som du har med din partner. När man spelar ett escape room måste man förlita sig på en relation och de samarbetsförmågor som ni har som ett par för att kunna kommunicera och jobba tillsammans för att ha er genom varje del av spelet. Det är också viktigt att veta varandra styrkor och hur ni ska använda dessa. Att spela ett Escape Room är en perfekt möjlighet för er att skapa nya minnen och stärka bandet mellan er, speciellt när det kommer till kommunikation och samarbete två otroligt viktiga egenskaper man behöver när man är ett team.

Kvalitetstid

Att spela ett Escape Room bör definitivt anses vara kvalitetstid. De flesta Escape Rooms tvingar er att lämna den verkliga världen bakom er och fokusera på vad som just nu. Det här skapar en otroligt viktig möjlighet då det är ett perfekt tillfälle för er att till exempel lägga ner era telefoner, era datorer och alla annan distraktion som just nu finns och fokusera på det som ligger framför er. Det är en perfekt möjlighet att återuppleva bandet ni har och återuppleva den kärlek ni har när vardagslivet och all dess fokus kan ta det ifrån er lista er. Vi ger er en möjlighet att förnya gnistan tillsammans. Att överhuvudtaget planera en aktivitet som hjälper adrenalinet att komma igång har faktiskt visat vara något som stärker det bandet man har tillsammans. Det är också viktigt att ni väljer ett rum som passar ert intresse. Att veta vad du och din partner kommer tycka är roligt gör det mycket lättare för er att hitta något som passar er båda. Att spela ett Escape Room är en perfekt idé för en kväll tillsammans, som en del av en dejt och det ger er en möjlighet att ha en kväll tillsammans som skapar ett minne ni kan ha för resten av livet.

Dela glädjen med ett Escape Room

Precis som vi nämnt tidigare så är det escape room mer än bara ett spel, det är en upplevelse. I ett Escape Room måste man förlita sig på den man tar med sig (eller de man tar med sig) för att kunna ta sig genom spelet och vinna. Det här tvingar er att jobba tillsammans för att ta er igenom varje del av spelet, stor som liten. Kom ihåg att fira era framgångar tillsammans när ni tar i det genom spelet. Oavsett om det är ert allra första rum eller när ni väljer ett nästa äventyr så är det viktigt att ni kommer ihåg att det också kan vara lika roligt att bli överraskad. Att inte veta vad som gömmer sig bakom nästa dörr är en del av upplevelsen och glädjen i spelet. Vilka mysterier gömmer sig bakom nästa ledtråd.

Kanske är ni båda ett stort fan av Sherlock Holmes ni vill utforska mörkret tillsammans eller ser det skulle vara att bli kidnappad av pirater Låt oss Låt oss utforska några utav dessa möjligheter kanske är det något som skulle vara en trevlig överraskning för dig och din partner

Tre Escape Rooms för en minnesfull kväll

Sherlock Holmes

I rummet Sherlock Holmes Har nu blivit kontaktade av ingen mindre än Doktor Watson själv. Han misstänker att det finns värdefullt bevis i lägenheten på Baker Street något som bevisar att Sherlock är en oskyldig man och inte en mördare.

Detta rum är perfekt för Sherlock Holmes fans då detta rum verkligen har starka drag av klassisk Sherlock Holmes.

En natt i Tortuga

Om du någonsin undrat hur det skulle vara eller hur det skulle kännas om du och din partner var fast på ett piratskepp. Utforska piratskeppet och hitta hemligheterna som kaptenen har gömt innan ni behöver gå och plankan.

Detta rum är både ett roligt tips för nybörjare och för de erfarna då rummet mixtrar klassisk Escape Room med hänglås med nya modernare pussel vilket gör det till ett av de mest populära rummen i Stockholm.

Vilse i museets källare

Istället för att besöka museets tredje våning och en unik utställning hamnar ni i mörkret i källaren. Genom att utforska källaren och dess gamla museiföremål, kanske ni på något magiskt sätt få hissen att starta igen. Att spela det här rummet är verkligen ett test på kommunikationen då ni befinner i komplett  mörker. Så behöver man förlita sig helt på kommunikationen med varandra.

Vilse i museets källare är en helt unik upplevelse eftersom det inte finns så många mörka rum i Stockholm. Detta gör att denna upplevelse även är rolig för det som spelat många Escape Rooms tidigare.

Dessa är bara några få av alla de möjligheter som finns att prova på Hos PaniQ Room så boka er upplevelse idag och utforska de olika  mysterierna som vi har att erbjuda samtidigt som ni ger er själva en chans att utforska varandra.

PanIQ Room Blog - Stockholm