Skip to main content

DE MEST POPULÄRA TEMAN OCH SCENARIERNA I ESCAPE RUM

Nuförtiden kan du välja mellan olika teman för utrymningsrum om du vill prova denna fritidsaktivitet med din familj, vänner eller kollegor. Escape rooms innehåller vanligtvis flera teman i ett spel, vilket gör det svårt att välja bara ett. Det är därför vi har samlat de mest populära för att ge dig en uppfattning om vad du kan förvänta dig under spelet!

De mest populära Escape Room-teman

Från detektivmysterier till mordscenarier, det finns många teman för utrymningsrum. Det finns också mer extrema flyktspel som utspelar sig i unika miljöer, som rymningsrummet för sinnessjuka asyl. Vi kommer att utforska varje tema så att du kan välja det mest spännande utrymningsrummet för dig!

Mysterium

Rum med mystiska teman är ofta centrerade kring karaktärer som Sherlock Holmes eller andra detektivberättelser. De kan också involvera polis- eller mordrelaterade scenarier.

Fantasi

Utrymningsrum med fantasitema transporterar spelare till magiska miljöer och innehåller ofta välkända teman som Harry Potter eller Game of Thrones-serien.

Vetenskap

De som är intresserade av vetenskap bör prova ett escape room med ett vetenskapsrelaterat tema. Du kommer förmodligen att behöva utföra kemiska experiment under spelet för att fly!

Dårhus

Om du letar efter en riktigt spännande och mystisk upplevelse, är utrymningsrummet med sinnessjuka asyltema en klar vinnare. Tänk dig att vakna upp bland psykiskt sjuka och behöva fly från både dem och forskarna. Ge det ett försök!

Skräck

För skräckentusiaster är utrymningsrum med Saw-tema eller andra skräcktema utmärkta val. Du kan behöva fly från en seriemördare medan du stöter på häftiga bilder i rummet. Kom bara ihåg att de med svaga nerver bör undvika sådana utrymningsrum!

Teknologi

Sci-fi escape rooms är mycket populära och innehåller ofta pekskärmspussel, hologram och andra spännande tekniker. Du kommer inte att bli uttråkad, det är säkert!

Fängelse

Rum med fängelsetema kretsar kring att framgångsrikt fly inom en specifik handlingsram. Oftast sker rymningsaktionen inom en fängelsecell och självklart måste man hålla koll på tiden.

Krigsfånge

Spelare befinner sig i ett krigsfångeläger där de måste fly samtidigt som de räddar gisslan. Uppgifter under spelet kan till exempel inkludera avkodning av meddelanden.

Brottslighet

Här har du chansen att bli en riktig kriminell ett tag, eftersom dessa utrymningsrum låter dig delta i ett rån. Kom bara ihåg att ta bort alla bevis medan du håller på!

Escape room-teman utvecklas ständigt och nya idéer dyker alltid upp. Målet är att ge en komplett lagbyggande och underhållande upplevelse där spelare arbetar tillsammans mot ett gemensamt mål. Du kommer att stöta på fascinerande utmaningar längs vägen, och en sak är säker – du kommer att få en minnesvärd upplevelse för hela livet!

PanIQ Room Blog - Stockholm