Skip to main content

LAGBYGGANDE MED EN TWIST

Vad gör ett teambuilding-program användbart och roligt?
Ofta blir teambuilding sessioner tråkiga eftersom de känns obligatoriska. Det är inte heller en bra idé om fritiden tillsammans blir till en lång föreläsning eller en drink. Många företag föredrar att helt enkelt komma över det, men det finns undantag. Det är här escape room-spel kommer in.

Vad är det som gör en teambyggande aktivitet bra?
En teambuilding-aktivitet är framgångsrik om den är både rolig och spännande. Huvudmålet är att föra deltagarna närmare varandra och ha en positiv inverkan på arbetsdagen.

Spelar escape room-spel istället för att dricka
Det är värt att välja ett escape room som en plats för teambuilding, eftersom det är roligt och för kollegor närmare varandra. Av denna anledning är utrymningsrum särskilt lämpliga för detta ändamål. Spelet utmanar deltagarna att ta sig an ovanliga uppgifter och god kommunikation och gemensamt tänkande är viktigt. Genom att arbeta tillsammans kan team snabbt övervinna svårigheter. Det är också en möjlighet att visa ett tidigare okänt ansikte för en kollega, vilket kan fördjupa relationer.

Spontant teambuilding
För escape room-spel är det idealiska antalet personer 5-6, eftersom alla får spela sin roll. Om du har en större grupp än så här rekommenderas att dela upp deltagarna i flera lag. Nyckeln är att föra samman människor som inte arbetar tillsammans på en vardag. Ni kan också organisera spontana lekar tillsammans, eftersom ni kan använda ett mobilt escape room för att förvandla kontoret till en lekplats för att komma ut och gå!

Lämplig för grupputveckling
I vilken arbetsplatsgemenskap som helst sker grupputveckling. När fler människor placeras i ett utrymme börjar en känsla av gemenskap att utvecklas. Gemenskapens kraft uppmuntrar oss att hitta vår plats. Det blir snabbt tydligt vem som är ledare i gruppen och vem som automatiskt följer andra utan ett ord. Med tiden kan beteendenormer följas och alla börjar arbeta mot ett gemensamt mål.

Hur hjälper escape room till teambuilding?
Sociala aktiviteter stärker lagandan. Detta kan inkludera spel i escape room. Ett gemensamt mål för människor samman och känslan av prestation kommer att ha en positiv inverkan på vardagen. De olika uppgifterna kan utföras snabbt och effektivt om alla aktivt spelar. I escape room får man snabbt reda på vem som är bra på vad, så man vet aldrig vems hjärna som kommer på lösningen. Det avslöjar också vem du kan lita på under extrema förhållanden. Kommunikationen förbättras, vilket är mycket användbart i en kontorsmiljö.

Huvudsyftet med escape room-spel är att få upp dolda färdigheter till ytan och att arbeta tillsammans för att lösa pussel. Det gör teambuilding till en verkligt minnesvärd upplevelse samtidigt som man lär känna varandra bättre!

PanIQ Room Blog - Stockholm