Skip to main content

RÄDSLANS ROLL I ESCAPE ROOM-SPEL

Tanken med escape rooms är att hitta en väg ut så snabbt som möjligt genom att lösa logiska pussel. Det som gör spelet intressant är att escape rooms alltid har en historia som uppmuntrar spelare att engagera sig. Är verkliga äventyr skrämmande? Inte nödvändigtvis. De kan beskrivas som spännande.

Rädsla

Rädsla är kanske inte något alla känner till, men det är en grundläggande känsla som påverkar våra handlingar i vardagen. Det beror också på ditt temperament och hur det påverkar dig. För de flesta kan det vara förlamande, men för andra kan det frigöra en hel del energi. När vi är exalterade kan vi göra saker vi inte ens skulle tänka på. Rädsla finns i allas liv, men det är inte alltid detsamma som hur vi förhåller oss till det. Intressant nog kan vissa människor lätt vända det till sin fördel och möta det direkt. Det är bäst att tillämpa detta i escape room-spelen!

Escape rooms är utmanande

För det mesta skiljer sig escape room stories från miljön och situationerna i vardagen. Spelen är designade för att vara spännande och testa deltagarnas färdigheter. Kommunikation, problemlösningsförmåga och logik är några av de färdigheter som kan testas. Kort sagt, om du kan hitta de dolda ledtrådarna, förstå sambanden och fokusera på spelet, kommer du garanterat att lösa pusslen. Utrustningen, special elementen och varje enskilt dekorativt element i utrymnings rummen kan testa oss eftersom det är en del av ramverkets historia. Svårigheten är att dessa element kan föra oss närmare lösningen men de kan också distrahera oss.

Teman för flyktspelen

Ramberättelser berättar alltid en spännande historia som är kopplad till pusslen. Oavsett om du utreder en galen mördare eller agerar som en hemlig agent är upp till spel tillverkarnas fantasi. De försöker täcka en mängd olika ämnen så att alla kan hitta den berättelse som intresserar dem mest.

Var inte rädd

Escape rooms är designade för att fokusera på att lösa uppgifter, inte på rädsla. Spelmästare säger att escape room-spel inte är skrämmande, utan snarare intressanta och spännande. De rekommenderas inte enbart för små barn, eftersom pusslen kräver en hög nivå av koncentration. Erfarenheten har visat att barn under 10 år inte attraheras av dessa rum.

Kan vi leka med klaustrofobi?

Frågan brukar uppstå: ska personer med klaustrofobi spela spel? Men svaret är varierat. Rummen är inte särskilt smala och designen gör dem inte mindre än vanligt. Å andra sidan kan en känsla av att vara instängd orsaka obehag, men det finns ingen anledning att oroa sig. Spelet kan snabbt avbrytas om det uppstår problem.

Naturligtvis har varje person en känsla av hur ett escape room-äventyr skulle påverka dem. Men om du gillar pussel har du ett vinnande fall. Rädsla eller inte, spelarens säkerhet är garanterad!

PanIQ Room Blog - Stockholm