Skip to main content

EXIT GAMES  – EN OFÖRGLÖMLIG UPPLEVELSE

Exit games - PanIQ Escape Room Stockholm

Exit games – PanIQ Escape Room Stockholm

Avsluta spelet är synonymt med Escape Room, målet är att lösa pussel, hitta ledtrådar och tips och ”avsluta” spelet inom tidsgränsen.

Vad är poängen med exit-spel?

Huvudpoängen med ett utgångs spel är att lyckas lösa pusslen och fly, men det finns mer i ett utgångs spel än bara det, det kan användas som ett verktyg för att bygga lagarbete.

Eftersom kommunikation och lagarbete är de viktigaste faktorerna när man spelar ett utgångs spel. Exit-spelen är roliga, utmanande och interaktiva upplevelser. Människor gillar att testa sin logik och problemlösningsförmåga

De viktigaste typerna av escape room-spel.

Linjära Escape Room-spel

Upplevelsen följer ett fastställt spår och alla pussel löses i en bestämd sekvens under spelet, perfekt för nya spelare eftersom chansen att hitta föremål som du inte behöver tidigt och att bli frustrerad och förvirrad är kraftigt minimerad.

Icke-linjära Escape Room-spel

En helt öppen upplevelse där ledtrådar, föremål och verktyg kan hittas när som helst genom att lösa vilket pussel som helst. Teamet kan mycket tidigt hitta sig själva med många föremål och ledtrådar men ingen aning om vart något tar vägen. Det är ett roligt brainstorming-spel och perfekt för grupper som vill ha en utmaning.

Blandat linjärt/icke-linjärt Escape Room-spel

Du kan börja spela icke-linjärt och hitta föremål, men märker snart att när du löser ett pussel finns det något som pekar dem till nästa plats för pussel som igen kan ge laget flera ledtrådar och föremål som kan användas att lösa flera pussel samtidigt.

Hur gör man upplevelsen ännu bättre?

  • Kom ihåg att allt är ett spel och huvudmålet är att ha kul.
  • Låt dig själv ge upp för spelets flöde och koppla bort dig själv från den verkliga världen utanför rummet.
  • Var organiserad, det finns ingen större frustration än när viktiga saker försvinner.
  • Låt alla delta, använd allas styrkor för att lösa problem.
  • Om du spelar med barn kommer det att göra upplevelsen mycket roligare för dem att vägleda dem att hjälpa till att lösa ett pussel på egen hand.

Välj bland en mängd olika spel för att passa dina behov

  • Jailbreak – Felaktigt anklagad för ett brott du inte har begått har du 60 minuter på dig att fly från fängelset innan de leder dig till den elektriska stolen. Ett rum med högt fokus på samarbete och kommunikation, tillsammans kan ni göra vad som helst bara ni jobbar tillsammans.
  • Pirates of Tortuga – Du blir tillfångatagen av ett gäng pirater och har en sista chans att fly fartyget innan det lämnar hamnen i Tortuga när solen går upp. Detta rum är en bra start för nykomlingar i alla åldrar. En fantastisk blandning av olika typer av pussel och ett tema som är roligt och äventyrligt.
  • Wizard Trials – Det här är det sista testet! . Du har fått en timme. Om du kan avsluta din sista test innan din mästare kommer tillbaka, kommer han att ge dig din alldeles egna trollbok och titeln … Assistant Wizard! Var kreativ, nyfiken och modig, undersök och undersök de magiska föremålen och använd din trollstav för att lösa dina pussel. Ett mycket nyfiket magiskt äventyr väntar dem som har både kvickheten och kreativiteten att vara en riktig trollkarl.

PanIQ Room Blog - Stockholm