Skip to main content

TIPS FÖR ESCAPE ROOM-SPEL.

Tips for escape room games

Semestertiden handlar om att umgås med de personer som står dig närmast, familj eller vänner. Delade upplevelser kan vara verkligt oförglömliga gåvor, ofta viktigare än materiella gåvor. Det är därför escape room-spel kan vara fantastiska presenter. Men hur klarar du dig om du aldrig har varit på en? Här är några tips!

Försök att ta initiativ

För att lyckas är det viktigt att ha en strategi och inte vara rädd för att ta initiativ. Rätt strategi är avgörande för att lösa mysteriet och komma ut ur rummet i tid. Om du har en idé, var inte rädd för att agera på den för att göra framsteg i spelet. Men glöm inte heller att lyssna på ditt team.

Var en lagspelare

Alla är bra på något annat och i ett escape room bidrar alla till framgången. Till exempel kan du vara väldigt bra på logiska pussel men missar dolda ledtrådar. Alla måste göra den uppgift de är bäst och snabbast på. Det krävs lagarbete för att lösa de magiska pusslen. En bra idé är att dubbelkolla saker, om någon har kontrollerat något kan det inte skada att titta på det en gång till ifall du eller någon annan märker något annorlunda. Alla uppmärksammar olika saker, så se till att ni arbetar tillsammans.

Kommunicera med dina teammedlemmar

Det är viktigt att kommunicera med sina lagkamrater och lyssna på dem! De kanske redan har kommit på något eller hittat en ledtråd de behöver för att lösa ett pussel. Arbeta som ett team och var inte rädd för att fråga andra om råd. Håll aldrig något för dig själv. Var inte självisk när det kommer till pussel, kanske är du inte rätt person att själv lösa detta specifika pussel.

Titta på tiden och be om tips

Spelet pågår under en bestämd tid, vanligtvis 60 minuter. Gör det bästa av tiden och dela upp dina uppgifter. Var organiserad och kommunicera alltid med vad du har upptäckt och vad du tror att dina ledtrådar och pusselbitar kan användas till. Om du känner dig fast kan det kanske vara bra att ta ett steg tillbaka för att se vad du saknar för att klara pusslet. Kanske behöver du avsluta ett nytt pussel någon annanstans för att komma vidare, så slösa inte bort all din tid på samma pussel. Och slutligen, styrkan är att veta när man ska be om hjälp, använd ledtrådssystemet om du är helt fast. Det kan spara mycket tid på att bara få en liten knuff i rätt riktning.

PanIQ Room Blog - Stockholm